...

Αποστολή βιβλίων στο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Κατάλληλο κάτω των 18»

Οι Εκδόσεις “ΘΥΜΑΡΙ” στα πλαίσια της κοινωνικής συνεισφοράς του ανταποκρίθηκε στο αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ

1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Κατάλληλο κάτω των 18» για την αποστολή βιβλίων για τις βιβλιοθήκες που θα υπάρχουν στα φουαγιέ των αιθουσών προβολής.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος & Νίκος Σκαλκώτας στις 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018.  

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Athens International Children’s Film Festival (ATHICFF) –  ιδρύθηκε για να  υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από περισσότερες από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, για παιδιά και νέους από 3 έως 18 χρονών, προερχόμενες από περισσότερες από 26 χώρες σε πάνω από 16 διαφορετικές γλώσσες.

Βασικοί στόχοι του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας είναι

– να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά και τις οικογένειές τους

– να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά παρουσιάζοντάς τους την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή που απευθύνεται στην ηλικία τους

– να αναπτύξει την κινηματογραφική παιδεία στην Ελλάδα ξεκινώντας από την ηλικία των 3 ετών

– να εμπνεύσει τα παιδιά μέσω της βιωματικής εκπαιδευτικής εμπειρίας που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ

– να μιλήσει στα παιδιά και στις οικογένειές τους για θέματα όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, το περιβάλλον, το bullying, το cyberbullying κ.α.

– να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσο περισσότερα παιδιά, και ειδικά σε αυτά που βιώνουν κάποιου είδους κοινωνικό αποκλεισμό, να παρακολουθήσουν ένα ποιοτικό και ψυχαγωγικό κινηματογραφικό πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ είναι ετήσιο και λαμβάνει χώρα στην αρχή του χειμώνα.

Το  Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, πέρα από την προβολή  ταινιών, περιλαμβάνει εργαστήρια κινηματογράφου, σχολικές προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, βραβεία κοινού και παράλληλες δραστηριότητες στα δύο φουαγιέ των αιθουσών Σκαλκώτας και Μητρόπουλος.

Τα φουαγιέ των δύο αιθουσών θα διακοσμηθούν σαν παιδικά δωμάτια δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν και να ξεκουραστούν, πριν, μετά και ανάμεσα από τις προβολές. Στα «δωμάτια» αυτά θα έχουμε βιβλιοθήκες με παιδικά βιβλία από 3ετών αλλά και εφηβικά ώστε τα παιδιά να μπορούν να ξεφυλλίσουν ενδιαφέρουσες εκδόσεις μαζί με τους γονείς τους.

 

Μετά το πέρας του φεστιβάλ, τα βιβλία θα διατεθούν ως δωρεά σε Δημοτικές βιβλιοθήκες σε συνεργασία με την αντιδημαρχεία για το παιδί.

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.